facebook instagram linkedin2 twitter

Jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen

Työnhaku on yksinäistä puuhaa. Yhä useamman kohdalla se on myös raskasta, työlästä ja hämmentävää. Pahimmillaan se voi venyä kuukausien mittaiseksi tuskailuksi omien puutteiden ja riittämättömyyden kanssa. Mitättömiinkin paikkoihin on hakijoita satoja, ja joukosta erottuminen alkaa vaatia yli-inhimillisiä kykyjä.  Muita samassa tilanteessa olevia ei juurikaan kohtaa, varsinkaan jos heitä ei satu olemaan omassa lähipiirissä. Helposti alkaa tuntua siltä, että kaikki muut onnistuvat.

 

Yksinäisyys voi myös olla yksi syy työttömyyden pitkittymiseen. Kun tuntuu, ettei ulkopuolelta kukaan anna mahdollisuutta tai usko kykyihisi, alkaa omakin usko pikku hiljaa hiipua. Tämä kierre on myrkyllinen ja itsetuntoa murentava, mutta siihen on myös lääke: kontaktit ja verkostoituminen. Työnsaantia ja omaa henkistä hyvinvointiaan voi edistää pysymällä liikkeessä, menemällä sinne missä ihmiset ovat,  vaihtamalla heidän kanssaan ajatuksia ja inspiroitumalla tästä.  Contact Forum on tähän erinomainen mahdollisuus.

 

Me Suomen Mentoreilla olemme sitä mieltä, että jokainen tarvitsee jonkun, joka uskoo häneen. Sen sijaan, että painimme työllistymisen kanssa yksin, voimme omasta kokemuksesta ammentaen auttaa toisiamme eteenpäin.

 

Meidän ratkaisumme nuorten työllistämiseen on mentoriohjelma ja trainee-ohjelma, joilla haluamme auttaa korkeakouluista valmistuneita nuoria alkuun urallaan. Samalla autamme ihmisiä verkostoitumaan ja löytämään toisensa. Contact Forumiin olemme kutsuneet mukaan mentoreitamme tarjoamaan halukkaille minimentorointia. Tule sparrailemaan työelämän konkareiden kanssa tai kerrankin kysymään niitä kysymyksiä, jotka mieltä painavat työnhaussa. Lyhytkin juttutuokio, voi antaa uutta näkökulmaa ja auttaa pääsemään jonkin solmukohdan yli.

 

Tammikuussa 2017 käynnistämme haun Annetaan 100 vuotta töitä – kampanjan. Tavoitteena on, että suomalaiset yritykset tarjoavat yhteensä 200, 6 kuukauden mittaista trainee-paikkaa. Mukana on jo yli 20 yritystä ja kaikki paikat ovat palkallisia. Yrityksiin voi käydä jo nyt tutustumassa verkkosivuillamme. Trainee-jakso tarjoaa nuorille mahdollisuuden päästä yrityksen arkeen tehokkaasti kiinni, saada vastuullisia ja oikeita työtehtäviä ja oppia ammattilaisten ohjauksessa alansa perusteet. Työt alkavat yrityksestä riippuen helmi- maaliskuussa. Työn lisäksi, Suomen Mentorit järjestää puolen vuoden aikana 3 työelämä seminaaria, jossa traineet pääsevät tapaamaan toisiaan ja saavat lisää työkaluja työuransa rakentamiseen.

 

Alkuun pääsemiseksi, ei usein vaadita kuin se ensimmäinen onnistuminen, ensimmäinen ihminen, joka uskoo sinuun. Se tekee ihmeitä itsetunnolle ja pikkuhiljaa, työtä tehdessä huomaa oman varmuuden ja luottamuksen lisääntyvän. Kuten eräs traineemme sanoi: ”Siitä se pieni positiivinen pallo lähtee pyörimään ja kasvamaan.”

Heidi Honkamaa
projektikoordinaattori Suomen Mentorit ry
aktori Suomen Mentorien mentoriohjelmassa 2016