facebook instagram linkedin2 twitter

Nuori, näin työllistyt!

Nuori, näin työllistyt!

Miten päästä nopeasti työelämään opintojen päätyttyä? Miten erottautua sadoista, jopa tuhansista muista? Mikä on tutkintoni todellinen arvo työelämässä? Yritänkö vain hakea tutkintoani vastaavaa työtä, vai pitäisikö katsoa asiaa avarakatseisimmin?

Siinä muutama kysymys, joita liikkuu vastavalmistuneiden tai valmistumassa olevien nuorien päässä. Liian usein nuoret eivät ole opintojensa ohessa saaneet riittäviä valmiuksia hakea työpaikkaa ja näin jotkut heistä vaipuvat epätoivoon, kun lähestyvät asiaa väärällä tavalla ja epäonnistuvat kerrasta toiseen.

Me olemme InHuntissa päättäneet yrittää ojentaa auttavan kätemme ja listaammekin tässä kirjoituksessa niitä asioita, joihin olisi tärkeää kiinnittää huomiota, kun lähtee etsimään sitä ensimmäistä kunnon työpaikkaa.

Unohda työpaikkailmoitukset

Ehkä vähän radikaalisti sanottu, mutta näin se on. Vaikka tekisit asiat kuinka hyvin, niin on aikamoista lottoamista, että tulet saamaan kutsun työhaastatteluun satojen hakijoiden joukossa. Näin varsinkin silloin, kun sinulla ei ole juurikaan työkokemusta ja tavat erottautua ovat hyvinkin vähissä.

Panosta verkostoihin

Kun hakee ensimmäistä työtä, nousevat omat verkostot ylitse muiden. Silloin kun keskustelemme asiasta entisten työnhakijoiden kanssa, on tämä asia jonka he usein ensimmäiseksi mainitsevat. Useat yritykset hakevat ensisijaisesti henkilöitä omista verkostoista ja näin jos sinulla on laajat omat verkostot jonne rohkeasti levität viestiäsi, voi se johtaa haluttuun lopputulokseen.

Suosittelen vahvasti, että teet konkreettisen listan vaikka exceliin, jossa on kaikkien työelämässä tuntemasi vähänkin merkittävässä asemassa olevien henkilöiden nimet ja puhelinnumerot. Tutustu jokaiseen näistä yrityksestä ja kirjoita ylös itsellesi, miten sinä voisit auttaa näitä yrityksiä. Sen jälkeen varaa aika kalenteristasi, lähesty tuntemaasi henkilöä soittamalla ja myy asiasi hänelle. Lopuksi kysy kuka olisi oikea henkilö kenen puoleen sinun kannattaisi kääntyä. Sitten kun lähestyt tätä henkilöä, muista mainita keneltä olet saanut tiedon, jolla varmistat sen, että sinua ainakin kuunnellaan. Varo kysymästä töitä, vaan myy itsesi ja kysy sitten suoraan olisiko osaamisellesi käyttöä. Siinä on suuri ero, kysytkö töitä vain työpaikan saamiseksi vai myytkö osaamisesi siten että vastapuoli huomaa itse tarvitsevansa sinua työntekijäksi.

Mikäli sinulla ei ole tämänlaisia verkostoja valmiina, niin listaa itseäsi kiinnostavat yritykset sekä esim. toimitusjohtajien nimet ja puhelinnumerot ja lähesty näitä suoraan. Tavoitteena sama juttu eli myydä itsesi sekä kysyä, ketä sinun kannattaisi lähestyä heidän yrityksessä. Kun saat nimen ja soitat sitten tälle henkilölle ja kerrot, että keskustelit juuri heidän TJ:n kanssa, sinua varmasti kuunnellaan.

Jos tulet lähestymään asiaa edellä mainitulla tavalla, tulet hämmästymään siitä positiivisesta vastaanotosta jonka saat, koska hyvin harvalla riittää ajatus tai rohkeus tähän. Vinkkinä myös se, että lähde liikkeelle vähän pienemmistä yrityksistä esim. niistä, jotka työllistävät alle 100 henkilöä. Näissä yleensä toimitusjohtaja vastaa itse omaan puhelimeen ja näin et jää jumiin assistenttien kanssa.

Digitaalinen jalanjälki kuntoon

Työelämän suosituin sosiaalinen media eli Linkedin on loistava paikka luoda omaa digitaalista jalanjälkeä. Sen lisäksi se on loistava paikka verkottua, luoda kontakteja sekä lähestyä asiallisesti eri henkilöitä. Kun luot LinkedIn profiilia, rakenna se siitä näkökulmasta mitä yritys voi saada palkatessaan sinut sen sijaan että täyttäisit sen diipa daapalla ja latteuksilla. Esimerkiksi profiilisi tiivistelmään (summary) voit laittaa itsellesi tavoitteeksi sen, että lukijalle syntyy fiilis palkata sinut, koska näkee sinussa potentiaalia ja halua erottautua.

Paperit kuntoon

Suomi tulee digitalisaatiossa jälkijunassa, mikä näkyy myös rekrytoinnissa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että perinteinen CV ja työhakemus ovat vieläkin vahvasti rekryprosesseissa mukana. Valmistele CV:si ja työhakemuksesi kuntoon, johon löydät vinkit ja ohjeet esim. InHuntin blogista. Muistisääntönä kuitenkin se sama kuten LinkedIn profiilissa eli unohda se diipa daapa ja ne perus latteudet. Se että olet tiimipelaaja, nopea oppimaan uutta tai tulet hyvin ihmisten kanssa toimeen, ei kerro sinusta ihan hirveästi. Keskity sisältöön, ulkoasuun ja tee CV:stä ja työhakemuksesta myyvä sekä erottuva. Keskity siihen mitä annettavaa sinulla on yritykselle sen sijaan että käyt tarkasti läpi kaikki kesä- ja pätkätyöt.  

Lopuksi mainittakoon, että ensimmäisen kunnon työpaikan saaminen on kaikkein haasteellisinta ja sen jälkeen alkaa kaikki olla enemmän omissa käsissä, varsinkin silloin kun tekee työnsä hyvin. Työmaailma alkaa myös nopeasti hahmottumaan ja monesti sitä huomaa kuinka pihalla sitä oli asioista tai kuinka vääriä mielikuvat työmaailmasta oli - niin hyvässä kuin pahassa - kun istui vielä koulun penkillä.

Kirjoittaja Kari Juutilainen on InHunt Group Oy:n toimitusjohtaja ja on itsekin auttanut nuoria työllistymään. InHunt Group tekee vuosittain satoja suorahakuja ylimpään johtoon, keskijohtoon sekä asiantuntijatasolle 26 erikoistuneen headhunterin voimin. www.inhunt.fi.