facebook instagram linkedin2 twitter

Työnhakija – valitse rohkeasti some-kanavasi!

Työtä on aina voinut etsiä monella tavalla. Työpaikkailmoitukseen vastaaminen tai soittaminen itseä kiinnostaville työnantajille ovat edelleen toimivia työnhakutapoja. Sosiaalisen median kanavaviidakko lisää mahdollisuuksia työpaikan löytämiseen, mutta vaatii valikointia. Kukaan ei voi olla jatkuvasti aktiivisena ja esitellä parhaita puoliaan kaikkialla. Kannattaa miettiä kanavat, joissa näkyy ja kuuluu ja joita hyödyntää tehokkaasti.

Työnhakijan kontakteilla ja verkostoitumisella on merkittävä vaikutus työllistymiseen. Sosiaalinen media on saanut vahvan roolin myös työnhaussa ja rekrytoinneissa. Työnhakijalle sosiaalisen median kanavat tarjoavat väylän laajentaa verkostojaan.

Työnhakuasiakirjoihin kannattaa laittaa näkyviin linkit relevanteiksi katsomiinsa sosiaalisen median kanavien profiileihin. Näin annat työnantajalle mahdollisuuden tutustua sinuun laajemmin.  

Jokaisessa sosiaalisen median palvelussa on omat toimintatapansa sekä edut ja haasteet. Tutustu kanaviin, valitse omasi, suunnittele ja toteuta some-presentaatiosi, näy ja kuulu!

Pikavinkki: tsekkaa ainakin näiden viiden some-kanavan hyödyntäminen osana työnhakua.

LinkedIn – tuo itsesi esiin ja hyödynnä verkostoja

LinkedIn mahdollistaa näkyvyyden suurelle joukolle potentiaalisia työnantajia. LinkedIn-profiilisi on sähköinen ansioluettelosi. Panosta laadukkaaseen profiilikuvaan ja napakkaan osaamisesi esittelyyn. Yksi LinkedInin parhaita puolia on mahdollisuus nähdä, missä oman alan ammattilaiset työskentelevät ja ottaa heihin myös yhteyttä. Etsi LinkedInistä ryhmiä, joissa käydään alasi keskusteluja ja jaetaan tietoa.

Twitter – osaaminen esiin keskustelemalla

Twitter tarjoaa kanavan etsiä, seurata ja tutustua ihmisiin, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista kuin sinä. Osallistumalla keskusteluihin voit tuoda esiin omaa osaamistasi ja tehdä itsesi tutuksi potentiaalisille työnantajille. Twitter-profiilin kuvaustekstissä kannattaa kertoa, jos etsit työpaikkaa. Muista hyödyntää hashtageja, jotta löydät ja löydyt. Avoimia työpaikkoja voit etsiä mm. näillä  #työpaikat #duuni #rekry.

Pinterest – erottaudu visuaalisesti

Pinterest-kansio tarjoaa mainion mahdollisuuden koota graafisesti ja visuaalisesti huomiota herättävä kuvaus omasta osaamisesta ja kiinnostuksen kohteista. Kuviin ja videoihin pohjautuva Pinterest-portfolio tukee perinteistä ansioluetteloa ja on näppärä linkittää osaksi hakemusasiakirjoja sekä muihin käyttämiisi sosiaalisen median kanaviin. Pinterestissäkin voit seurata oman alan asiantuntijoita ja organisaatioita sekä herättää sitä kautta heidän kiinnostustaan itseäsi kohtaan.

Facebook – vertaistukea kavereilta ja ryhmistä

Moni mieltää Facebookin sosiaalisen median hupikanavaksi. Sitähän se toki on, mutta se on myös oiva kanava työnhaun tueksi. Facebook-ystäväsi tarjoavat loistavan verkoston välittää viestiä siitä, että etsit töitä. Heiltä saat varmasti myös vertaistukea ja vinkkejä. Facebookista löydät lukuisia tahoja, jotka jakavat työpaikkailmoituksia, sekä ryhmiä, joissa käydään työnhakuun liittyviä keskusteluja.

Blogi – persoona ja osaaminen esiin tarinallisuutta hyödyntäen

Persoonallinen blogi voi toimia myös työnhaun tukena. Vaikutusvoimaa voit vahvistaa bloggaamalla aiheista, joiden kautta pääset osoittamaan asiantuntemustasi. Blogisi saa lukijoita, kun jaat kirjoituksiasi muissa some-kanavissa.

Riitta-Ilona Hurmerinta
Suunnittelija
Helsingin yliopiston urapalvelut