facebook instagram linkedin2 twitter

Yhdet messut, kaksi työpaikkaa

Miksi rekrytointimessuille?

Contact Forum on monelle nimenä tuttu joko kavereilta kuultuna tai somesta bongattuna. Olin itsekin kuullut messuista opiskelukavereiltani. En ollut kuitenkaan ennen viime messuja uskaltautunut paikan päälle, enkä tiennyt, mitä rekrytointimessuilla käytännössä tapahtuu.

Edes työnhaku ei ollut siihen aikaan ajankohtaista itselleni. Viihdyin silloisessa työssäni kaupan kassalla ja työ oli opiskelijalle oikein sopiva. Päätin kuitenkin käydä katsomassa, mitä Contact Forumissa oikein tapahtuu. Ei siitä ainakaan haittaa ole, ajattelin.

Kaksi työhaastattelukutsua

Messupäivänä tulostin varmuuden vuoksi muutaman CV:n mukaan ja lähdin messuille ilman sen suurempia odotuksia. Saavuin pääovien eteen pian messujen alkamisen jälkeen.  Astuin ovista sisään ja iloinen puheensorina oli täyttänyt tilan. Tunnelma tarttui ja oma jännitys unohtui. Nopeasti huomasin, että kyseessä ei ole mikään kynä- ja karkkitapahtuma, vaan yritykset olivat oikeasti tulleet messuille rekrytoimaan – ja työnhakijat etsimään töitä!

Innostuin itsekin ja lähdin juttelemaan eri yritysten edustajien kanssa. Kaikki olivat erittäin vastaanottavaisia ja mukavia. Hetken lämmiteltyäni diesel-kone alkoi käynnistyä ja löysin itseluottamusta kertoa omista vahvuuksistani ja tavoitteistani yritysten edustajille. Kävin usean hyvähappisen keskustelun ja sain jopa suoran työhaastattelukutsun Trainers’ Houselle. He etsivät markkinoijia palkalliseen Trainers’ House Growth Academy valmennus- ja työskentelyohjelmaan. Jumankauta, tämähän menee hyvin, mietin itsekseni.

Seuraavaksi suuntasin nokan kohti CV-klinikoita, sillä olin kuullut, että sieltä saa hyviä vinkkejä oman ansioluettelon tekemiseen. Minua sparraamaan tuli Teppo Vesterinen, joka oli silloinen Contact Forumin hallituksen puheenjohtaja. Laitoimme ansioluetteloni uuteen uskoon ja sain paljon hyviä vinkkejä työnhakuun liittyen. Lopulta Teppo kutsui minut yllätyksekseni Contact Forumin työhaastatteluun. En kieltäytynyt. Ennen kotiinlähtöä kävin vielä ottamassa uuden CV-kuvan veloituksetta. Todella onnistunut päivä siis! 

Kaksi Työpaikkaa

Tulevina viikkoina kävin Trainers’ Housen ja Contact Forumin työhaastatteluissa. Nyt olen työskennellyt opintojen ohella Trainers' Housella melkein vuoden verran ja kesästä lähtien minulla on ollut mahdollisuus kehittää ja viedä Contact Forum -messuja eteenpäin markkinointivastaavana. Just like that. Ainoastaan hyvän ja avoimen asenteen ansiosta. Vaikka kaupan kassalla oli mukava työskennellä, nykyiset työtehtävät vastaavat paremmin koulutustani. Kannatti käväistä Contact Forumissa!

Seuraava Contact Forum on huomenna 7.12. Messukeskuksessa klo 10:00-18:00. Tapahtumaan on vapaa pääsy!

 

Nähdään messuilla!

Miikka Berger / Contact Forum