facebook instagram linkedin2 twitter

MESSUINFO

33.

MESSUT

120

TYÖNANTAJAA

8

TUNTIA AIKAA

Contact Forum on Suomen suurin yksipäiväinen korkeakouluopiskelijoille ja valmistuneille suunnattu rekrytointitapahtuma.

Seuraavat messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa torstaina 24.1.2019 klo 10-18.

Messuilla työnhakijat pääsevät tapaamaan yritysedustajia sekä tutustumaan yritysten ja järjestöjen tarjoamiin uramahdollisuuksiin. Messuille osallistuu yli sata eri alan yritystä. Työnhaun ohessa messuilla pääset kuuntelemaan kiinnostavia puhujia ja panelisteja. Voit myös osallistua maksuttomaan CV-klinikkaan ja käydä kuvauttamassa CV-kuvan ammattivalokuvaajilla veloituksetta. Merkkaa kalenteriin 24.1.2019 ja tule hankkimaan itsellesi unelmien työpaikka vuoden parhaimmasta rekrytointitapahtumasta! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Messujen ohjelma päivittyy syksyn 2018 aikana. Seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa pysyt ajan tasalla messujen ohjelmasta ja uramahdollisuuksista sekä saat hyviä vinkkejä messupäivälle.

MESSUOHJELMA

Puhujalavalla

Juontajana Ville "Viki" Eerikkilä

10:3011:00 EU Careers
“Töihin Euroopan Unioniin”

11:0011:30 Milla Valjus, Flow-festival
“Kumppanuuksien rooli festivaalin sisällöntuotannossa”

11:4512:15 Katariina Sillander & Pauliina Heiskanen, Varma
"Työpaikan uusi musta: moderni ja vastuullinen työkulttuuri."

12:1512:45 Petrus Pennanen
“Rakkauden voima”

12:4513:15 Jari Lähdevuori, Kurio
"Opiskelijasta ammattilaiseksi sosiaalisen median siivittämänä"

13:3014:30 Mikael Jungner, KREAB
“Miksi sinä olet niin usein oikeassa ja pomo väärässä?”

14:4515:15 Elias Aalto, WOLT

15:3016:00 Sampo Kallunki, Upseller
“Rekrychat – rekrytoinnin tulevaisuus”

16:0016:45 Eero Ettala
“Sponsorointi ja henkilöbrändäys”

16:4517:15 Tapani Lankinen, Meyer Turku

 

10:30–16.30 Instant Interview -pikahaastattelut
Kategoriat: Teknillinen, IT, markkinointi ja viestintä sekä myynti
Ilmoittaudu ennakkoon täältä

CV-klinikka
Saat CV:stäsi palautetta Mercuri Urvalin, The Switchin, Studentworkin ja Paragraaffin edustajilta

CV-kuvaus
Ota uusi CV-kuva ammattilaisella ilmaiseksi!

Pop up -parturi-kampaamo
Pepe Åhman tekee pikakampauksia maksutta!

Minimentoroinnit
Yhteistyössä Suomen Mentoreiden kanssa

KULKUYHTEYDET

Contact Forum järjestää messupäivänä bussikyyditykset Otaniemestä Messukeskukseen puolen tunnin välein. Bussit lähtevät tasatunnein sekä puolelta.

Bussit Otaniemestä Messukeskukseen 10.00–17.00. Lähtö: Otakaari 1, F-oven edestä.

Paluu Messukeskukselta Otaniemeen 11.00–18.00. Lähtö: Messukeskuksen pääsisäänkäynnin edestä.

Voit katsoa ohjeet Messukeskukseen saapumisesta Messukeskuksen sivuilta.

Messusuojelijan tervehdys

Elinkeinoministeri Mika Lintilä
Contact Forum -rekrytointimessut 17.1.
Tapahtuman suojelijan tervehdys

Hyvät messuvierailijat ja tapahtuman järjestäjät,

Olen hyvin iloinen voidessani toimia tämän merkittävän tapahtuman suojelijana.

Tällaisia kohtaamisia ja tilaisuuksia tarvitaan niin työnantajien kuin jo valmistuneiden ja valmistumassa olevien korkeakoulutettujen välillä. Yritykset saavat nopeasti tarvitsemaansa uutta osaamista ja asiantuntijuutta ja osaajat löytävät työmahdollisuuksia, kontakteja ja ratkaisuja sekä vähintäänkin uusia ideoita työelämä- ja työurapolulleen. Yritysten on kyettävä myös tarjoamaan nuorille osaajille tehtäviä, jotka mahdollistavat merkityksellisen työn.

Kuten kaikki tietävät elämme työn murroksen aikaa. Muuttuva työ ja työelämä sekä työmarkkinat tuovat mukanaan monia vaikutuksia yhteiskuntaan, joissa keskeistä on vaikutus kasvuun, tuottavuuteen ja hyvinvointiin. Kyse ei ole nopeasta siirtymisestä yhdestä tavasta tehdä töitä johonkin toiseen, vaan pitkään jatkuvasta murroksesta kohti entistä moninaisempaa ja monipuolisempaa työn maailmaa. Murroksen takana on tuttuja megatrendejä kuten digitalisaatio, globalisaatio, väestörakenteen muutos, kaupungistuminen ja ilmastonmuutos. Muutoksen ytimessä ovat automatisaatio, robotit ja tekoäly sekä jakamis- ja alustatalouden kehitys.

Tulevaisuuden työn muotojen ennakoidaan poikkeavan merkittävästi nykyisistä ja esimerkiksi erottelu työnantajan ja työntekijän välillä hämärtyy tai katoaa jopa kokonaan. Toimeentulo tulee useista virroista, organisaatiot ovat väliaikaisia ja muuttuvia ja digitalisaatio mahdollistaa sekä työn tarpeen että tarjonnan kohtaamisen alustat. Työ rutiininomaisena toimintana ulkoistetaan koneille ja ihmiset keskittyvät koneiden hyödyntämiseen ongelmien ratkaisussa. Osaaminen, koulutus ja jatkuva uuden oppiminen ovat kriittisin keino työn murroksesta selviämiselle.

Elinkeinoelämässä palvelut monipuolistuvat ja teknologia automatisoi monia keskitason koulutusta vaativia työtehtäviä teollisuudessa.  Kuitenkin työntekijöiltä vaaditaan yhä enemmän teknologiaosaamista, mikä on johtanut suurempaan korkeakoulutettujen työntekijöiden kysyntään. Tämä näkyy hyvin myös työllisyyskehityksessä: korkeakoulutettujen työllisyystilanne kohenee vauhdilla. Vuoden aikana työttömien määrä on vähentynyt 17 prosentilla. Myös korkeakouluista vastavalmistuneiden työttömien määrä on nopeassa laskussa – laskua on tapahtunut vuodessa jopa 26 prosenttia. Alakohtaisia eroja toki löytyy.

Joka tapauksessa korkeakoulutetuille on tarjolla hyvät tulevaisuuden näkymät ja yrityksillä on mahdollisuus saada lisättyä inhimillistä pääomaansa matkalla kohti uudistuvaa työelämää.

Toivotan teille kaikille, niin yrityksille kuin korkeakoulutetuille, tuloksekasta rekrytointipäivää!

Mika Lintilä

Elinkeinoministeri