facebook instagram linkedin2 twitter

Analyytikko

OP

OP on Suomen johtava finanssiryhmä ja alan suurin työnantaja Suomessa. Ryhmässämme työskentelee yli 12 000 alan ammattilaista ja tuotamme pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalveluita yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.

Haemme nyt OP Yrityspankin Luottovastuut ja analyysit -osastolle määräaikaiseen työsuhteeseen joulukuuhun 2017 saakka

Analyytikkoa

Luottoanalyysiyksikön analyytikot vastaavat yritys- ja instituutioasiakkaiden ja luottolaitosten luottokelpoisuuden arvioinnista sekä erilaisten rahoitushankkeiden arvioinnista. Analyytikot tukevat myös myyntiä asiakkaiden rahoitusmahdollisuuksia koskevilla analyyseilla, jotka perustuvat asiakkaiden syvempään tuntemiseen. Rahoituksen asiantuntijoina analyytikot seuraavat ja analysoivat rahoitusmarkkinoita kokonaisuudessaan asiakastoimialoittain.

Tehtävästä

Analyytikon tehtävässä laadit päätöksenteon ja hankearvioinnin tueksi luottokelpoisuusarvioita, hankemuistioita ja analyyseja yrityksen taloudellisesta tilanteesta ja tulevaisuuden ennusteista. Valmistelet rating-esityksiä ja toimit esittelijänä rating-komiteassa tai muussa päätöselimessä. Seuraat nimettyjen asiakkuuksien ja toimialojen luottoriskiä ja reagoit siinä tapahtuviin muutoksiin. Lisäksi osallistut vaativien rahoitushankkeiden strukturointiin sekä asiakastapaamisiin ja myyntityöhön asiantuntijan roolissa.

Menestymisen eväät

Odotamme sinulta vähintään 1-3 vuoden kokemusta tilinpäätösanalysoinnista, yritysrahoituksesta ja yritysjärjestelyistä. Hallitset yritysten laskentatoimen ja tilinpäätöskäytännöt erinomaisesti. Rahoituksen teoria ja rahoitusinstrumentit ovat sinulle tuttuja, ja sinulla on vahva osaaminen analysointimenetelmistä ja -työkaluista. Ymmärrät ja osaat arvioida kansantalouden ja markkinoiden tilannetta.

Sinulla on soveltuva kaupallinen, korkeakoulutasoinen tutkinto (esim. KTM) ja vahvat viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä suomeksi että englanniksi. Olet ulospäinsuuntautunut ja yhteistyökykyinen tiimityöskentelijä. Ajattelutapasi on analyyttinen ja sinulla on ongelmanratkaisukykyä. Työotteeltasi olet tavoitteellinen, joustava ja itsenäinen, ja sinulla on intoa ja halua kehittyä.

Tarjoamme sinulle Suomen rahoitusmaailman todellisen näköalapaikan. Sinulla on loistava mahdollisuus syventää omaa osaamistasi alan huippuammattilaisten tukemana. Tehtävä on erinomainen ponnahduslauta urallesi, ja talomme tarjoaa monipuoliset uramahdollisuudet.

Lisätietoja tehtävästä antaa Jere Mäki-Pirilä, jere.maki-pirila@op.fi, 040 83 99 188.

Kiinnostuitko mahdollisuudesta työskennellä monipuolisten ja haastavien tehtävien parissa alan huippuammattilaisten kanssa? Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi viimeistään 11.12.2016 mennessä. Aloitamme hakemusten käsittelyn ja haastattelut jo hakuaikana.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti ja terveyskysely.