facebook instagram linkedin2 twitter

KAINUU CONNECTION

Kainuu on maakunta keskellä Suomea. Kainuussa toteutuu monen ihmisen haave asua keskellä kaupunkia järven rannalla. Asuntojen ja tonttien neliöhinnat ovat edullisia. Asumisen väljyys ja lyhyet välimatkat kaupungeissa ja kuntakeskuksissa lisäävät arjen vaivattomuutta. Päiväkodit, koulut, kaupat ja usein myös työpaikat ovat kävelymatkan etäisyydellä.

Suurimpia työllistäjiä Kainuussa ovat edelleen palvelut. Sosiaali- ja terveysalan kuntayhtymä on maakunnan suurin työnantaja, se työllistää tällä hetkellä noin 3200 henkeä. Kainuussa on toteutettu perusterveydenhuollon, sosiaalitoimen ja erikoissairaanhoidon yhdistäminen jo vuonna 2005.

Palvelujen lisäksi Kainuuseen haetaan erikoisosaajia niin elektroniikan, ICT:n, mittaustekniikan kuin kaivannaisalojen työpaikoille. Uutena alana Kainuuseen on tullut peliala. Kajaanin ammattikorkeakoulu tarjoaa laadukasta opetusta alan tehtäviin.

Mittaustekniikkaa edustaa CEMIS.  CEMIS (Centre for Measurement and Information Systems) on Oulun ja Jyväskylän yliopistojen, Kajaanin ammattikorkeakoulun, Mittatekniikan keskus MIKES:in ja VTT:n yhteinen mittaus- ja tietojärjestelmiin erikoistunut sopimuspohjainen tutkimus- ja koulutuskeskus.

Transtechin kiskokalusto- ja konepajateollisuus Kajaanin Otanmäessä edustaa erikoisosaamista, jonne haetaan työntekijöitä jatkuvasti.

Renforsin Ranta on Kajaanissa sijaitseva yritysalue, joka on perustettu UPM:n Kajaanin tehtaan entisiin tiloihin.  Alueella sijaitseva CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy on opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoima tieteen tietotekniikan keskus. Se tarjoaa korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja yrityksille tietoteknistä tukea ja resursseja: mallinnus-, laskenta- ja tietopalveluja.

Tutustu Kainuuseen ja sen tarjoamiin työpaikkoihin osastollamme  A1-A2, Kainuu Connection!

Kainuu verkossa: http://www.kainuunliitto.fi/tutustu-kainuuseen

Facebook   https://www.facebook.com/kainuu/

Twitter   https://twitter.com/kainuunliitto