facebook instagram linkedin2 twitter

VANTAAN ENERGIA

Vantaan Energia pähkinänkuoressa

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä. Me tuotamme ja myymme sähköä sekä kaukolämpöä. Kruununjalokivemme on vuonna 2014 valmistunut jätevoimala, joka muuttaa käyttökelvottoman roskan hyödyksi. Vantaan Energia Sähköverkot Oy huolehtii Vantaan sähköverkkojen rakentamisesta, käytöstä ja kunnossapidosta. Yhtiö on täysin Vantaan Energia Oy:n omistama. Vantaan kaupunki omistaa yhtiöstämme 60 prosenttia ja Helsingin kaupunki 40 prosenttia. Olemme siis kaupunkilaisten omistama energiayhtiö. Ja ylpeitä siitä.

Energiatarpeita on niin monta kuin kuluttajaakin ja meidän tehtävämme on vastata näihin tarpeisiin. Haluamme olla energiayhtiö, jota asiakkaan ei tarvitse liikaa ajatella: löydämme yhdessä sopivimman ratkaisun ja hoidamme loput. Asiakkaamme tehtävänä on vain nauttia lämpimästä kodista ja toimivasta sähköstä.

Jätevoimala: roskan uusi elämä

Jätevoimalan ansiosta 340 000 tonnia vähemmän pääkaupunkiseudun asukkaiden jätettä päätyy kaatopaikoille. Jätevoimala vähensi Vantaan Energian fossiilisten tuontipolttoaineiden käyttöä 40 prosentilla ja yhtiömme hiilidioksidipäästöjä Vantaalla 20 prosentilla. Uusiosähköllä ja Uusiolämmöllä rakennamme siis kestävämpää tulevaisuutta.

Vastuullisuus

Vastuullisuus ei ole meille sanahelinää. Se on sitä, että hoidetaan hommat kunnolla – niin jokaiselle asiakkaalle kuin laajasti yhteiskunnassakin. Kannattavalla taloudella pidämme huolen, että toimintamme on pitkäjänteistä omistajiemme, eli kaupunkilaisten, parhaaksi. Toisaalta meillä on vastuu tarjota asiakkaillemme parempaa palvelua kuin he pyytävätkään. Lisäksi tiedostamme ympäristövastuun: teemme oman osamme ilmastonmuutoksen hidastamiseksi.