Barona CV-klinikka ja miten rakennetaan erinomainen CV

Haastattelimme Baronan rekrytoinnin konkaria CV-klinikasta ja sinne valmistautumisesta. Lue blogista vinkit klinikalle valmistautumiseen, CV:n suunnitteluun ja Baronan kautta työllistymiseen!

Emmi Tammenniemi on Baronalla pitkän uran tehnyt rekrytointialan ammattilainen. Tällä hetkellä hän työskentelee Baronan Luovalla, markkinoinnin, viestinnän ja media-alan rekrytointien parissa. Kokemusta Tammenniemellä on myös asiakaspalvelun, IT-tuen ja finanssialan rekrytoinneista ja rekrytoinnin tuesta. 

Baronan toiminnan skaala on valtavan laaja. Baronan kautta pystyy rekrytoitumaan käytännössä millä tahansa opintotaustalla. Contact Forum messuilla Baronan toimialoista tulee olemaan edustettuna etenkin markkinointi ja viestintä, insinöörialat, myynti, asiakaspalvelu, logistiikka, ravintola-ala, tapahtuma-ala, järjestyksenvalvonta ja kaupan ala.

Rekrytointeja tehdään eri aloille, erilaisiin rooleihin ja erilaisiin työsuhteisiin. 

Miksi Barona lähti mukaan tekemään CV-klinikkaa?

Barona haluaa toimia opiskelijan kumppanina uran alkuun pääsemisessä. Konsultit osaavat tukea opiskelijoita ja vastavalmistuneita työelämän alkuun. Baronan rekrytointien skaala on tarjonnut konsulteille laajan kokemuksen monenlaisista rekrytoinneista.

CV-klinikan konsultit ovat rekrytoinnin kokeneita ammattilaisia. Konsultit ovat uransa aikana käyneet läpi tuhansia ansioluetteloita eri alojen rekrytointien yhteydessä. 

Konsulteilla on ajankohtainen tuntemus työmarkkinoiden tarpeista. He ovat valmiita auttamaan, miten työmarkkinoiden tarpeita pystyy peilaamaan omassa CV:ssä kokemuksen kautta. Apua voi tarvita esimerkiksi oman osaamisen sanoittamiseen roolin mukaisesti.

Laaja kokemus on luonut valmiuden vastata uraansa aloittelevan työnhakijan kysymyksiin alasta riippumatta.

Miten CV-klinikalla käymiseen kannattaa valmistautua?

Tammenniemi neuvoo keskittymään seuraaviin asioihin valmistautuessa klinikka tapaamiseen.

  • Jäsentele sitä, millaista kokemusta sinulla on, ja millaiseen työhön haluaisit rekrytoitua. Mieti ennalta elementtejä, joista rakentuu sinulle mieluinen työpaikka, työyhteisöstä työtehtäviin. 
  • CV:n ei tarvitse olla valmis CV-klinikka käyntiä varten. Eduksi on, jos mukana on vaikka vain listaus kokemuksesta ja taustasta. Hahmotelma on hyvä olla, että pystytään pureutumaan asiaan tehokkaasti rajatun ajan puitteissa. CV hahmotelma voi olla digitaalisena tai printattuna.
  • Voi myös miettiä onko CV se, mitä haluaa tulla näyttämään, vai tahtoisitko jutella LinkedIn-profiilista.
  • Eikä tarvitse turhaan jännittää onko CV riittävän hyvä näytettäväksi, sitä varten klinikan konsultit ovat paikalla. 

 

Mistä elementeistä rakentuu erinomainen CV?

Siihen, minkälainen on hyvä CV, ei ole yhtä oikeaa totuutta.

Tammenniemi neuvoo, että CV:tä tehdessä on hyvä pitää mielessä mitä tehtävää on hakemassa. Työnantajaa usein kiinnostaa, onko hakija aidosti kiinnostunut sekä tehtävästä, että yrityksestä. Kannattaa siis miettiä, minkälainen osaaminen ja mitkä vahvuudet ovat eduksi juuri haettuihin tehtäviin. 

Tammenniemi huomioi kuitenkin, että esimerkiksi kesätöitä haettaessa, kun kirjoitetaan useita hakemuksia moneen paikkaan ei välttämättä ole aikaa, eikä välttämättä tarpeellistakaan luoda jokaiseen hakuun uutta CV:tä. Tällaisessa tilanteessa voi rakentaa CV:n alakohtaisesti. 

Kun haetaan työtä esimerkiksi kaupan alalle, osaaminen kannattaa ilmaista eri tavalla kuin vaikkapa HR-roolia haettaessa.

CV:n alussa voi olla hyvä sisällyttää lyhyt esittelyteksti, jonka voi muokata sen mukaan, mitä tehtävää on hakemassa; oletko asiakaspalveluhenkinen ja juuri sopiva kaupan alalle? Tai tarkka ja pidät numeroista, jos haet taloushallinnon tehtävään? Tai oletko hyvä ja tuottelias kirjoittaja ja someosaaja, jos haet sisällöntuotannon tehtäviin? 

CV:n ei kannata olla turhan pitkä, mutta aiempia tehtäviä on hyvä avata jollain tasolla. Esimerkiksi erilaiset vastuualueet ja oppimiskokemukset työpaikasta kannattaa avata, oli tehtävä millainen tahansa, arkisesta erikoiseen. Kannattaa myös nostaa esiin mahdollinen saatu palaute, esimerkiksi työkaverilta tai esihenkilöltä ja elementit mistä työssä itse piti.

Kun CV:ssä keskityt osaamiseesi ja työhistoriaasi, ei hakemuskirjeessä kannata toistaa samoja asioita. Hakemuskirjeeseen on hyvä ytimekkäästi kuvata sitä, miksi tämä työtehtävä ja yritys kiinnostaa, miksi kiinnitit tehtävään huomiota ja miksi olisit juuri hyvä siihen. Ei haittaa, vaikka kirjoittaisit hakemukseen myös hieman ammatillisia tulevaisuuden haaveitasikin.

  • CV:n rakentamista ei kannata turhaan jännittää.

 

Jos CV klinikka ajat menee ohi, mitä Baronan ständillä tapahtuu?

  • Baronan ständillä pääsee tutustumaan avoimiin työpaikkoihin ja juttelemaan rekrytoijiemme kanssa lisää. 

Ständillä kerrotaan konkreettisesti minkälaisia paikkoja on auki ja millaista osaamista niissä haetaan. Erityisesti kesätyöpaikkoja on tarjolla alkuvuodesta. Paikkoihin voi hakea jo paikanpäällä. Ständillä voi myös jutella muista rekrytoitumisen mahdollisuuksista.

Ständiltä löytyy eri alojen konsultteja, joilta voi tulla kysymään matalalla kynnyksellä oman alan rekrytointeihin liittyviä kysymyksiä. Rekrytoijat ovat omien alojensa asiantuntijoita ja ovat siellä auttamassa. CV:itä saa tulla myös ständille näyttämään. 

  • Vinkkinä sellainen, että kannattaa ehkä jo etukäteen miettiä kysymyksiä mihin haluaisi ammattilaiselta apua.